середа, 05 березня 2008 08:24

Караченцова готують до операції на мозку

63 літнього Миколу Караченцова доставили в клініку при Інституті мозку людини РАМН, щоб відновити йому мову. Знаменитому акторові і його дружині Людмилі Поргиної надали двомісну VIP-палату у відділенні нейрохірургії. Людмила Андріївна ні на крок не відходить від чоловіка. Тільки вночі на декілька годин її змінює доглядальниця.

Він зараз лежить під крапельницею. - признається жінка. - Допомагаю йому є, одягатися. Поки доктори не дозволяють нікого до нього пускати. Щодня вони проводять з ним спеціальні процедури для відновлення мови.

Медики розраховують, що мова актора зможе відновитися після застосування особливого методу лікування, заснованого на дії електричного струму на мозок людини.

"Результати вже є! - радісно говорить Людмила Андріївна. - Зізнатися чесно, я навіть боюся наврочити..."

Дружина актора, щоб бути поряд з ним, навіть "прописалася" в його палату. Тепер на дверній табличці під ім"ям Миколи Караченцова стоїть і ім"я Людмили Поргиной. Любляча жінка не просто чергує біля його ліжка і стежить за курсом реабілітації, вона щиро хоче радувати чоловіка.

Зараз в Петербурзі Миколи Караченцова повернути до колишнього життя прагнуть кращі фахівці Інституту мозку РАМН. Унікальний курс лікування, сподіваються лікарі, допоможе Миколі Петровичеві знайти нарешті повноцінну мову. Поки актор говорить дуже погано, і його слова досить складно зрозуміти. Всі надії медиків саме на нову методику, по якій Миколі Петровичеві спочатку викачали рідину з кори головного мозку, а потім почали дію на мозок стимулюючими апаратами, здатними повернути мову, повідомляє "ТД".

Зараз ви читаєте новину «Караченцова готують до операції на мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі