понеділок, 16 липня 2007 15:03

Каплицю на фундаменті Десятинної церкви побудували незаконно (ФОТО)

 
Будівництво каплиці на території Десятинної церкви є незаконним, повідомив начальник Головного управління  містобудування, архітектури і дизайну міста Василь Присяжнюк.

Вказана земельна ділянка знаходиться у Центральному історичному ареалі Києва, в межах археологічного і архітектурного заповідника "Місто Володимира" і на території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

На ділянці знаходяться залишки Десятинної церкви Х століття, які є визначною пам"яткою археології національного значення і підлягають дбайливому зберіганню і експонуванню згідно вимогам Європейської конвенції про охорону археологічної спадщини, ратифікованою Верховною Радою.

Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації, на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов"язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією визначних пам"яток історії і культури, пише Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Каплицю на фундаменті Десятинної церкви побудували незаконно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі