вівторок, 22 січня 2008 11:20

Капелюшки моделей дому Діор нагадували величезні тазики (ФОТО)
10

Головний дизайнер дому Діор Джон Гальяно

У Парижі почався Тиждень моди "від кутюр" (haute couture). Він відкрився блискучим дебютом 37-річної француженки Анн-Валері Аш, яка представила свою першу роботу.

Вчора у французькій столиці відбувся показ будинку моди Christian Dior сезону весна/літо 2008. Цього дня 21 січня, 103 роки тому народився засновник будинку моди, кутюр"е Крістіан Діор.

Джон Гальяно, який став головним дизайнером будинку Dior в 1996 році, вдихнув нове життя в імперію Діора, зробивши Christian Dior, мабуть, кращим і найцікавішим будинком високої моди, що приносить доходи в мільярди доларів.

На цьому паризькому Тижні мод всесвітньо відомий модельєр Валентіно представить останню в своїй кар"єрі колекцію жіночого одягу.

Фінальне за 45-річну діяльність дефіле прославленого дизайнера відбудеться в середу в музеї Огюста Родена. 75-річний Валентіно Гаравані попрощається зі світом моди у присутності 700 гостей.

Відразу після показу прощальної колекції місце глави будинку моди Valentino займе колишній художній директор Gucci італійка Алессандра Факкінетті. Валентіно вже прощався з публікою восени, показавши останню колекцію pret-a-porter "Весна-літо-2008", яка викликала фурор на Тижні моди готового костюма.

Офіційна програма тижня Високої моди продовжиться чотири дні - за цей час буде показано 26 літніх колекцій жіночого одягу таких визнаних будинків моди, як Christian Dior, Chanel, Christian Lacroix, Givenchy, Jean Paul Gaultier та інших.

"Паризький тиждень", що проводиться один раз на рік, є унікальною подією в світі моди, оскільки на ньому відбувається презентація нових образів, які потім стають еталонами. Успіх колекції забезпечує дизайнерським будинкам лідируюче положення на світовому ринку моди, а їх творцям - гучне ім"я.

Фото Reuters

За матеріалами etoday, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Капелюшки моделей дому Діор нагадували величезні тазики (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі