середа, 27 лютого 2008 12:10

Кандидати в президенти США вже витратили на перегони $ 573 мільйони

Кандидати в президенти США – республіканці і демократи – вже витратили на президентські перегони на етапі "праймеріз" рекордну суму в 572,9 мільйона доларів, повідомили у вашингтонському неурядовому Інституті з вивчення фінансування виборчих кампаній.

Абсолютним лідером серед кандидатів за обсягом витрачених коштів є сенатор-демократ Барак Обама, який витратив вже 115,6 мільйона доларів.

На другому місці колишня перша леді, сенатор-демократ Хіларі Клінтон (108,8 мільйона доларів), на третьому – колишній республіканський губернатор штату Массачуссетс Мітт Ромні, який нещодавно оголосив про свій вихід з перегонів (98 мільйонів доларів).

Лідер перегонів у республіканців сенатор Джон Маккейн займає на четверте місце, витративши на свою виборчу кампанію 49,6 мільйона доларів.

З 12 кандидатів у президенти – шістьох республіканців і шістьох демократів, "найбіднішим" виявився конгресмен-демократ Денніс Кусиніч, який вийшов з перегонів у січні, що витратив на свою виборчу кампанію 4,2 мільйона доларів.

У демократів вибулі з гонки колишній сенатор Джон Едвардс і губернатор штату Нью-Мексіко Білл Річардсон витратили, відповідно, 41,7 мільйона доларів і 23,2 мільйона.

Вибулі з гонки республіканські кандидати – колишній мер Нью-йока Рудольф Джуліані і голлівудський кіноактор Фред Томпсон – витратили, відповідно, 55,8 мільйона і 22,1 мільйона доларів.

Наявні в інституту дані спираються на відомості, подані 12 кандидатами в президенти США до федеральної виборчої комісії протягом усього 2007 року і повністю за січень 2008 року.

Ці дані свідчать, що Барак Обама з великим відривом лідирує серед усіх кандидатів за розміром зібраних ним пожертвувань і внесків у касу своєї виборчої кампанії.

За 12 місяців 2007 року і за перший місяць поточного року Обама зібрав на загал 134,5 мільйона доларів, тоді як каса Клінтон за цей час містила 117 мільйонів доларів, а Маккейна – 52,3 мільйона доларів.

Протягом тільки січня Обама зібрав на свою кампанію 35,8 мільйона доларів, Клінтон – 18,7 мільйона, а Маккейн – 12,3 мільйона доларів.

Черговий етап "праймеріз" у США відбудеться 4 березня, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати в президенти США вже витратили на перегони $ 573 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі