Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 20:49

Кандидат на пост президента США Мітт Ромні виходить з президентської гонки

Кандидат на висунення в президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні готується завершити свою участь в президентській гонці, повідомляє в четвер CNN з посиланням на джерела в Республіканській партії. До справжнього моменту колишній губернатор Массачусетсу заручився підтримкою 270 делегатів, які візьмуть участь в з"їзді республіканців. Для висунення йому необхіден 1191 голос.

За наслідками супервівторка Ромні отримав перемогу в чотирьох штатах: Міннесоті, Алясці, Массачусетсі, Колорадо і Юті. До цього він виграв голосування республіканців у Вайомінгу, Мене, Мічігані і Неваді. Не дивлячись на велику кількість перемог, Ромні значно поступається лідерові серед республіканських кандидатів Джону Маккейну, який набрав 575 голосів делегатів.

Офіційно Ромні не оголосив про припинення участі в боротьбі за висунення в президенти. У випадку якщо це відбудеться, вирішення про розподіл голосів делегатів, що виступили в його підтримку, буде прийнято кожним з штатів окремо.

Очікується, що Ромні оголосить про своє остаточне рішення пізніше в четвер на щорічній Конференції консервативних політичних дій у Вашингтоні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат на пост президента США Мітт Ромні виходить з президентської гонки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути