вівторок, 02 вересня 2008 11:26

Канадський прем"єр має намір провести дострокові вибори до парламенту

Найближчим часом в Канаді можуть пройти позачергові парламентські вибори, повідомляє агентство Reuters.

Як стало відомо канадським журналістам, прем"єр-міністр країни Стівен Харпер на цьому тижні збирається підняти питання про розпуск парламенту і про призначення виборів на 14 жовтня. Це рішення було ухвалене прем"єр-міністром після невдалої спроби домовитися з ліберальною опозицією, що зараз представляє більшість в парламенті, про збереження очолюваного Харпером консервативного "уряду меншини".

Як повідомляє AFP, прем"єр-міністр за останні дні зустрічався з трьома опозиційними лідерами. Ліберальний опозиційний лідер Стефані Діон після бесіди з Харпером заявив: "Я упевнений, що він хоче виборів".

За даними Reuters, Діон має намір вимагати, щоб Харпер пояснив своє бажання змінити дату парламентських виборів, що були призначені на жовтень 2009 року. Він не сприймає серйозно заяви прем"єр-міністра про те, що парламент не працює. Ліберальна парламентська більшість, у свою чергу, вважає неробочим уряд.

Діон має намір зробити основною темою своєї виборчої кампанії на майбутніх виборах зміну порядку оподаткування підприємств, які забруднюють навколишнє середовище. На думку Харпера, пропонована лібералами схема завдасть шкоди економіці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Канадський прем"єр має намір провести дострокові вибори до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі