субота, 10 травня 2008 10:10

Канадські медики заперечують спалах незнайомої інфекції в ізольованому поїзді

Канадська влада зняла карантин із поїзда, ізольованого в п"ятницю через побоювання можливого спалаху інфекції, яка нібито стала причиною смерті одного пасажира.

Поїзд, в якому перебувало 290 людей, був ізольований владою канадської провінції Онтаріо на станції містечка Фолейе в п"ятницю. За попередніми повідомленнями, одна пасажирка померла від невідомої інфекції, а ще кілька людей відчули симптоми, схожі з ознаками грипу.

На прес-конференції представник Мінохоронздоров"я Канади Девід Вільямс заявив, що 60-річна жінка, яка померла в п"ятницю в поїзді, що слідував із Торонто до Ванкувера, "не страждала, мабуть, ні на яке інфекційне захворювання", а тому тепер можна не побоюватися спалаху "загадкового інфекційного захворювання".

"Немає жодних ознак епідемії інфекції в поїзді", - повідомив Вільямс, додавши, що ввечері поїзд зможе продовжити свій шлях.

За словами Вільямса, у шістьох пасажирів, які відчули нездужання в поїзді, ще до посадки в поїзд спостерігалися симптоми, схожі на грип. Одного з пасажирів все-таки довелося шпиталізувати. За словами лікаря Вільямса, смерть пасажирки і нездужання інших людей стали причиною різних, не пов"язаних між собою чинників.

"До таких речей варто ставитися серйозно", - сказав Вільямс на прес-конференції, нагадавши журналістам про епідемію атипової пневмонії, жертвами якої в 2003 році стали 44 людини в районі Торонто.

Нагадаємо, що поїзд, який прямував з Ванкувера в Торонто, був затриманий в районі селища Фолейет на півночі провінції Онтаріо. Місцева станція була евакуйована, поки пасажири чекали на результати аналізу.

Ще одна жінка, яка відчула себе погано в поїзді, доставлена гелікоптерром до лікарні, де вона перебуває у стабільному стані, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Канадські медики заперечують спалах незнайомої інфекції в ізольованому поїзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі