вівторок, 30 вересня 2008 09:51

Канада продає католицькі храми по одному долару

Єпархія Лондон в канадській провінції Онтаріо виставила на продаж три католицькі храми за символічною ціною в 1 канадський долар (0,96 долара США).

Церкви святого Іоахіма, Благовіщення та Розарія Пресвятої Діви Марії знаходяться в графстві Ессекс і є пам"ятниками історії.

Єпархія сподівається, що ними зацікавляться організації, що займаються історичними будівлями, оскільки умова продажу - збереження церкви в первинному вигляді.

Кампанію на захист храмів розвернула громадська організація "Врятуємо наші святині". Підкреслюючи, що кожна з церков - це "візитна картка своєї місцевості", громадські діячі нагадують, що під час їхнього зведенні використовувався білий дуб - дерево, що тепер вкрай рідко зустрічається в канадських лісах.

Прес-секретар єпархії Лондон Марк Адкінсон відзначив, що витрати на утримання та ремонт храмів постійно ростуть.

Рахунок за останній ремонт трьох храмів склав 2,6 мільйона канадських доларів (2,49 мільйона доларів США).

"Ми не в змозі доглядати за цими церквами", - заявив Адкінсон.

Він висловив надію, що символічна ціна в 1 канадський долар приверне покупців, проте витрати на утримання будівель можуть виявитися серйозною перешкодою для придбання, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Канада продає католицькі храми по одному долару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі