вівторок, 21 жовтня 2008 08:50

Канада кличе до себе українських робітників

У новій програмі по імміграції в Квебек в Канаді з"явилися нові елементи відбору, згідно з якими посвідчення на проживання зможуть отримати українці робочих спеціальностей.

Про це заявила представник Імміграційного бюро у Відні Кристина Мірчева.

"Раніше було дуже складно отримати дозвіл на імміграцію в Квебек, не маючи вищої освіти, зараз ситуація змінилася оскільки в Квебеку спостерігається нестача робочих професій", - сказала вона.

При цьому представник Імміграційного бюро підкреслила, що особливо гостро стоїть питання про нестачу м"ясників, пекарів, електриків і сантехніків, повідомляє "Сегодня".

За словами Мірчевої, нововведення в імміграційної політики Квебека були обумовлені еволюцією ринку праці і демографічними проблемами регіону.

Згідно з новими критеріям, перевага віддаватиметься кандидатам від 18 до 35 років, які володіють англійською і французькою мовою, добре ознайомлені з історією і традиціями Канади, а також з професійним досвідом роботи.

Мірчева підкреслила, що люди, у яких найближчі родичі проживають в Квебеку, "отримають додаткові бали при розгляді його кандидатури працівниками імміграційної служби". Також додаткові бали зможуть отримати "сім"ї з дітьми".

За словами Мірчевої, Квебек найбільш потребує фахівців високих технологій, біотехнології, математики.

Мірчева додала, що в 2008 році Квебек планує прийняти до 49 000 іммігрантів.

Разом з тим, вона підкреслила, що перевага "все ж таки віддається франкомовним країнам, в той же час на рік з України в Квебек іммігрує, приблизно, від 500 до 600 чоловік".

Зараз ви читаєте новину «Канада кличе до себе українських робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі