четвер, 28 лютого 2008 16:58

Камерунські демонстранти захопили в заручники 2000 дітей

Камерунські демонстранти, що протестують проти зміни конституції країни, захопили в заручники більше 2000 дітей. Це відбулося в місті Баменда на північному заході Камеруну

Протестуючі увірвалися в три місцеві інтернати і вивели звідти дітей. Мешканці інтернатів використовуються демонстрантами як живі щити - учасників акцій протесту переслідує поліція.

Акції протесту, що перетекли в масові безлади в ході яких загинули принаймні 7 чоловік, почалися в Камеруні три дні тому. Перші протестуючі вийшли на вулиці після того, як таксисти почали страйк у зв"язку з черговим підвищенням вартості бензину.

Власті країни вже поклали відповідальність за безлади на опозицію. Супротивники президента у свою чергу стверджують, що у Камеруну не залишилося іншого способу привернути увагу властей, окрім як за допомогою масових маніфестацій. Одна з основних вимог протестуючих - запобігти внесенню поправок до конституції Камеруну, які б дозволили нинішньому президентові бути переобраним на новий термін в 2011 році, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Камерунські демонстранти захопили в заручники 2000 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі