вівторок, 24 червня 2008 08:23

Каліфорнійця засуджено до 22 років за планування терактів

Жителя Каліфорнії засуджено до 22 років тюремного ув"язнення за планування терористичних атак на військові об"єкти, синагоги та ізраїльське консульство в Лос-Анджелесі. "Природа і масштаб терактів справді лякають", - сказав окружний суддя Кормак Карні, зачитуючи вирок 30-річному Левару Вашингтону - одному з чотирьох фігурантів справи.

Звинувачення Вашингтону і трьом його спільникам було пред"явлено ще в 2005 році. У грудні 2007 року Вашингтон визнав себе винним. Всі четверо були членами радикального ісламського угрупування, організованого в одній з в"язниць Каліфорнії.

Вашингтон і керівник терористичної організації Кевін Джеймс були заарештовані після скоєного ними в 2005 році пограбування. Виручені злочинним шляхом кошти вони мали намір пустити на здійснення терористичних атак.

Джеймс і третій член угрупування Грегорі Паттерсон також як і Вашингтон визнали себе винним і чекають на вирок. Четвертий учасник, Хаммад Самана, був визнаний неосудним і проходить лікування в психіатричному відділенні федеральної в"язниці.

За даними суду, Джеймс, відбуваючи покарання за спробу пограбування, поширював серед ув"язнених агітаційну літературу і схилив на свою сторону Вашингтона.

Після того, як Вашингтон вийшов із в"язниці, він привернув до розробки терактів Паттерсона та Саману. На той момент, коли четвірка терористів була заарештована, група вже купила вогнепальну зброю з глушниками і вивчала можливості виготовлення саморобних вибухових пристроїв, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Каліфорнійця засуджено до 22 років за планування терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі