четвер, 10 травня 2007 13:11

Kalev випустить горілку під брендом "Бронзовий солдат"

Естонський "Бронзовий солдат" може незабаром стати маркою пива або горілкою. Про це має намір поклопотатися підприємець Алар Пінк, що працює директором зі збуту кондитерського концерну Kalev, від продукції якого минулого тижня відмовилися російські партнери.

Ще близько року тому Алар Пінк подав заявку на реєстрацію торгового знаку Pronkssodur (естономовна версія Бронзового солдата). Згідно з заявкою цим торговим знаком він хоче маркувати найрізноманітніші товари: від алкогольних напоїв і пива до одягу й навчального приладдя. Проте, нарікає Пінк, враховуючи нинішню кон"юнктуру, держава навряд чи погодиться поступитися йому правами на такий торговий знак. На європейському просторі немає іншого так часто згадуваного пам"ятника, як цей, демонтований за рішенням уряду. Вартість цього торгового знаку, за оцінками експертів-маркетологів, може складати десятки мільйонів доларів.

Нагадаємо, минулого тижня російські партнери Пінка у відповідь на останні події в Естонії відмовилися від продукції найбільшої в країні цукерної фабрики. Її власник Олівер Крууда заявив електронній версії газети ділових кіл Aripaev, що "для Kalev російський ринок закритий". Обсяг продажів Kalev до Росії, за даними газети, складав близько 260 тисяч євро в місяць, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Kalev випустить горілку під брендом "Бронзовий солдат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі