пʼятниця, 20 січня 2023 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Як боротися з російськими ракетами С-300 та С-400: ЗСУ назвали безпрограшний спосіб

Як боротися з російськими ракетами С-300 та С-400: ЗСУ назвали безпрограшний спосіб
Росіяни спеціально б'ють по Україні ракетами С-300 та С-400. Фото: Міноборони РФ

Найкращий спосіб захистити українські міста від атак окупантів із зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400 – знищити ці системи.

Дістати до ЗРК армії агресора за 200 км від нашого кордону є реальним завданням для українських воїнів, заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, в ефірі телемарафону.

"Це може бути артилерія чи оперативно-тактичні комплекси. І в нас є ударні дрони, якими теж можна трохи прорідити системи ППО ворога", – сказав Ігнат.

Водночас, він додав, що на зустрічі міністрів оборони країн-союзників України у форматі "Рамштайн" оголосять про рішення передати Києву більше систем ППО, здатних збивати балістичні ракети. Йдеться про сучасні системи Patriot, NASAMS, IRIS-T.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві ЗРГК "Панцир" виперли на дах міноборони РФ. В Україні відреагували: "Як Іван-дурак на печі їде"

Комплекс С-300 – зенітно-ракетний. Створений, щоб перехоплювати швидкісні цілі у повітрі. Ракети наводяться, отримуючи команди від радіолокаційної станції на землі – максимальна дальність цих команд – зона прямої видимості, близько 40 кілометрів. Хоча російські військові стріляють і на більшу дальність.

С-400 або "Тріумф" – російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії нового покоління. Створений для ураження всіх сучасних засобів повітряно-космічного нападу – літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод тощо. Кожна ЗРС забезпечує одночасний обстріл до 80 цілей (за наявності 8 ЗРК) із наведенням на них до 160 ракет.

Російські терористи обстріляли Київ 14 січня новим типом ракет. Це ракети 48Н6ДМ від зенітно-ракетного комплексу С-400. Їхні уламки отримали й проаналізували експерти видання Defense Express. На їх думку районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400, з максимальною долею ймовірностві, є територія білоруського аеродрому "Зябровка". Він розташований під Гомелем, всього у 20 км від кордону з Україною.

Країна-терористка Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати. Саме такими ракетами російські окупанти атакували Україну 14 січня.

Зараз ви читаєте новину «Як боротися з російськими ракетами С-300 та С-400: ЗСУ назвали безпрограшний спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі