пʼятниця, 05 жовтня 2007 11:06

Кафедра української мови відкрилась у Шанхайському університеті

Кафедра української мови відкрилась у Шанхайському університеті
Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко взяла участь у відкритті кафедри української мови у  Шанхайському університеті міжнародних відносин.

Як повідомили у прес-службі фонду "Україна 3000", Ющенко передала до бібліотеки новоствореної кафедри книги українською мовою, серед них: словники, книги з історії України, комплект книг "Україна й українці" тощо.

Шанхайський університет міжнародних  відносин є одним з провідних вищих навчальних закладів Китаю. Його засновано у 1949 році під назвою Шанхайський коледж російської мови. У 1950-ті роки впроваджено вивчення інших європейських мов, зараз викладання ведеться 12 іноземними мовами. Партнерські відносини, професійний та культурний обмін здійснюється з більш як 100 іноземними навчальними закладами 30 країн світу, у тому числі з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кафедра української мови відкрилась у Шанхайському університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі