середа, 27 серпня 2008 12:46

Кадиров велів Маккейну забути про незалежність Чечні

Президент Чечні Рамзан Кадиров висловив здивування тим, що кандидат в президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн вирішив повернутися до обговорення статусу Чечні. Як нагадує "Інтерфакс", раніше Маккейн заявив, що відповіддю Заходу на звинувачення Росії в застосуванні подвійних стандартів в ситуації навколо Грузії повинне стати повернення до питання про незалежність Чечні.

"У Чечні, якщо панові Маккейну невідомо, пройшов референдум, в ході якого народ проголосував за конституцію, що визнає Чеченську республіку складовою частиною Росії. Ми свій вибір зробили, і не потрібно намагатися нав"язувати Чечні нові війни, конфлікти, потрясіння. Чеченський народ ситий ними по горло", - цитує Рамзана Кадирова "Інтерфакс".

Кадиров запевнив, що в Чечні повністю підтримують рішення президента Росії Дмитра Медведєва про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії і готові "всіма силами сприяти реалізації тих заходів, які приймаються керівництвом країни для досягнення стабільності на всьому Кавказі".

Джон Маккейн раніше звинувачував Росію в агресії проти Грузії, а після визнання нею незалежності Абхазії і Південної Осетії заявив, що її дії "заслуговують засудження всієї світової спільноти". Він відомий як один з послідовних критиків Росії серед американських політиків. Зокрема, він неодноразово закликав виключити Росію з "Великої вісімки".

Основний суперник Маккейна, демократ Барак Обама, який відрізняється помірнішою позицією по відношенню до Росії, також виступив з різким засудженням "російської агресії" і визнання Абхазії і Осетії.

Президент США Джордж Буш також засудив дії Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров велів Маккейну забути про незалежність Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі