четвер, 17 квітня 2008 13:24

Каддафі приймав Путіна на тих же подушках, що і Ющенка (ФОТО)

Президент Росії Володимир Путін знаходиться з дводенним візитом в Лівії. Він вперше відвідує цю країну, хоча пропозицію про візит лівійський лідер Муаммар Каддафі зробив йому ще 2000 року, відразу після перемоги Путіна на виборах.

Урочиста церемонія зустрічі пройшла в державній резиденції "Азізія", поряд з будівлею, яка 1986 року піддалася американському бомбардуванню. Там загинула шестимісячна прийомна донька лівійського лідера. Зараз це меморіал "варварської імперіалістичної агресії".

Президент Путін зайшов всередину будівлі, де Каддафі розповів йому про трагічні події, пов"язані з ним.

В ході переговорів в бедуїнському шатрі були обговорені сумісні проекти в нафтогазовій сфері, залізничній, в галузі мирного атому і, звичайно ж, у військово-технічній галузі.

В ході візиту Володимира Путіна планується підписати новий пакет контрактів на постачання до Лівії російської авіаційної техніки, засобів ППО, а також морського і сухопутного озброєння. Сумарна вартість військових контрактів може перевищити $2,5 млрд.

Слід зазначити, що нещодавно також відбувся робочий візит президента Віктора Ющенка до Лівії. Лідери зустрічалися у тому ж палаці - "Азізії". Програма прийому українського гостя була схожою до прийому Путіна лівійським главою.

Каддафі і Ющенко домовилися про співпрацю у таких сферах, як нафтовидобування, АПК, судно- і авіабудування, військово-технічне співробітництво, освіта, туризм, охорона здоров"я.

Фото kremlin.ru, УНІАН

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Каддафі приймав Путіна на тих же подушках, що і Ющенка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі