середа, 26 січня 2011 16:23

Кабмін прискорить підготовку ювілею улюбленого космонавта Януковича

Кабмін прискорить підготовку ювілею улюбленого космонавта Януковича

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив прискорити підготовку до святкування 90-річчя з дня народження Героя Великої Вітчизняної війни, льотчика-випробувача, космонавта Георгія Берегового, повідомляє сайт уряду.

"Відповідне доручення Глава Уряду дав на засіданні Кабінету міністрів України", - сказано в повідомленні від 26 січня.

"До 15 квітня залишилося не так вже багато часу, тому прошу Оргкомітет і всіх членів уряду приділити особливу увагу підготовці до відзначення цієї річниці на високому рівні", - підкреслив прем'єр.

Як повідомлялося на початку грудня 2010 р. Президент підписав указ, яким доручив уряду в двомісячний термін розробити і затвердити план заходів у зв'язку з 90-річчям від дня народження Берегового.

Серед інших заходів у цьому плані повинен бути пункт про перевидання творів льотчика-космонавта, зокрема на українській мові, видання літератури та фотоальбому про його життя і діяльності, карбування ювілейної монети, випуск поштової марки і конверта.

Янукович також запропонував проводити в Україні щорічні змагання з авіаційно-технічних видів спорту на честь Берегового.

Крім того, уряду доручається відпрацювати спільно з місцевими органами влади питання спорудження пам'ятників і встановлення меморіальних дошок у населених пунктах, пов'язаних з життям та діяльністю цієї людини.

Органам влади на місцях доручено розглянути питання щодо присвоєння навчальним закладам, військовим частинам, науковим установами імені Г. Берегового, відповідного найменування вулиць, проспектів, майданів у населених пунктах.

Нагадаємо, що в 1970-х роках на прохання космонавта було переглянуто справу В. Ф. Януковича, його земляка по Єнакієвому, засудженого раніше за бійку. Справу переглянули і звинувачення потім зняли.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кабмін прискорить підготовку ювілею улюбленого космонавта Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі