четвер, 28 серпня 2008 10:55

Кабмін понизив вартість будівництва житла на 45%

Собівартість житла стане нижча мінімум на 45%, заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. За її словами, реальна вартість будматеріалів складає 50%, "останнє - колосальні накрутки".

Зокрема, передача житла квартир місту складає 7-20%, передача житла для службового користування - 2%, передача чиновникам, пайовий внесок на розвиток соціальної і транспортної інфраструктури - 10%, оплата засобів до цільового фонду міського бюджету - 5%, відрахування на розвиток і зміцнення матеріальної бази пожежної охорони - 2%, плата за підключення до електромережі (для обленерго) - 10%. "Всього 49,5% - побори, які введені абсолютно незаконними актами. Ми скасували всі ці незаконні побори, залишили 4%", - сказала прем"єр.

У липні повідомлялося, що Київміськбуд припиняє реалізацію 15 проектів будівництва житла і соціальних об"єктів через кризу в будівельній галузі.

За період з 01 січня по 30 червня 2008 року індекс вартості вторинного житла столиці виріс на 269 $/кв.м. або на 9,71% і складає 2771 $/кв.м, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін понизив вартість будівництва житла на 45%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі