субота, 17 жовтня 2009 12:40

Кабмін Мальдівської Республіки провів підводне засідання (ФОТО)
5

Кабінет міністрів Мальдівської Республіки, якій загрожує затоплення через кліматичні зміни, провів сьогодні перше у світі підводне засідання.

Одягнувшись у підводні костюми з аквалангами, президент країни Махаммед Нашид і 12 міністрів обговорили під час півгодинного засідання, на глибині шести метрів проблеми існування острівної держави, що складається з 1192 островів.

За прогнозами експертів ООН, підвищення рівня океану на трохи більш як 58 см спричинить затоплення значної частини Мальдівських островів до 2100 року.

У дискусії президент і міністри користувалися жестами, а також грифельними дошками, і наприкінці засідання підписали звернення до всіх держав із закликом домагатися істотного скорочення викидів парникових газів перед запланованою в Копенгагені на грудень Конференції ООН зі зміни клімату.

Троє міністрів в "підводному кабінеті" участі не брали, і всі - з поважних причин: двоє за станом здоров"я, а один у зв"язку з діловою поїздкою до Європи. Для проведення історичного засідання кабінету його учасники пройшли спеціальний курс підготовки, що опанувавши навичками пірнання і роботи під водою.

Сам М.Нашид має диплом інструктора із занурення у відкритому морі професійної асоціації нирців.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Кабмін Мальдівської Республіки провів підводне засідання (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі