понеділок, 27 серпня 2007 14:16

Кабани Кушнарьова крадуть їжу у селян

Жителі Вовчанського району Харківської області скаржаться на безпритульних кабанів із приватного природоохоронного товариства, нібито організованого за сприяння загиблого члена Партії регіонів Євгена Кушнарьова.

Про це в понеділок повідомляє Обком з посиланням на "Газету по-харьковски".

"Ще кілька років тому за сприяння Кушнарьова тут по сусідству, у Ізбицькому, було створено заповідник", - розповіла жителька Варварівки Марія Читова.

"Розвели там лосів, кабанів, збудували будинок і приїжджали сюди на полювання. Цілими машинами корм для тварин завозився. Усім тоді була добре: і охорона була, і людям допомога здійснювалася", - відзначила вона.

"А як Кушнарьов помер – нікому нічого не потрібно стало. Видно, грошей більше не виділяють, годувати нічим. І зараз кабани безпритульними залишилися, подорожують по городах", - стверджує Читова.

"Цілими виводками ходять, спочатку кнур, потім свиноматка, потім штук п"ятнадцять поросят. В основному рано вранці і ввечері. О шостій ранку уже люди кричать, каструлями стукають – проганяють незваних гостей", - додала вона.

У Ізбицькому приватному природоохоронному товаристві, звідки, за словами селян, приходять тварини, говорять, що в них близько 600 кабанів. Але вихованців тут годують, тому вони навряд чи стануть промишляти грабунком.

"Це, швидше за все, дикі свині, або з інших мисливських господарств – наприклад, "Динамо", "Печеніги". На кабані-то не написано, чий він", - заявив ізбицький єгер Сергій.

Як відомо, Кушнарьов загинув 17 січня 2007 року в результаті вогнепального поранення в черевну порожнину під час полювання.


Зараз ви читаєте новину «Кабани Кушнарьова крадуть їжу у селян ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі