четвер, 24 квітня 2008 18:13

Йоко Оно судиться за декілька секунд пісні Леннона

Вдова Джона Леннона Йоко Оно і два її сина Шон і Джуліан у вівторок подали до суду на продюсерів фільму "Ви виключені: розумним тут не місце" (Expelled: NoIntelligenceAllowed) за незаконне використання пісні Джона Леннона Imagine.

Картина, що оспорює виклад еволюції в школі і що відстоює правомірність теорії розумного творіння, вийшла в прокат 18 квітня. Уривок з пісні Леннона звучить у фільмі протягом декількох секунд, проте Оно наполягає, що творці фільму у будь-якому випадку повинні були попросити дозволу на використання твору її чоловіка.

"Відповідачі умисно і самовільно використовували пісню без отримання дозволу, оскільки знали, що вони навряд чи отримають його від відповідачів", - пише Оно в своєму позові. Вона і діти Леннона мають намір отримати прибуток від реалізації фільму (за перші вихідні прокату він зібрав 3 мільйони доларів), і також як мінімум 75 тисяч доларів компенсації. Крім того, позивачі вимагають заборонити використання твору екс-бітла у фільмі.

В кінці квітня буде розглянуто іншу справу, пов"язану з авторськими правами на твори Джона Леннона, в якому фігурує ім"я Йоко Оно. Співтовариство колекціонерів спадщини TheBeatles з Нової Англії WorldWideVideo звинувачують Оно в посяганні на авторські права на фільм "Три дні з життя" ("3 daysinthelife") про Леннона, повідомляють BloombergNews.

Зараз ви читаєте новину «Йоко Оно судиться за декілька секунд пісні Леннона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі