пʼятниця, 25 червня 2021 13:39

Ймовірність смерчів: українців здивували прогнозом на вихідні

Вихідними в Україну прийде послаблення спеки. У суботу повітряна маса з відносно нижчими градусами охопить захід країни, Житомирщину та Вінниччину. Очікується +23...29°С, подекуди до +30°С.

Навіть сьогодні в західних областях температура повітря через фронтальні дощі впала до милосердних +23...27°С, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Решту території завтра чекає "атмосферна пательня" в межах +30...37°С.

"26-27 червня Україну із заходу на схід перетинатиме холодний атмосферний фронт. У його зоні - неймовірні термічні контрасти, від +37°С перед ним до +23°С за ним. Тому дощі та грози можуть подекуди супроводжуватися сильними зливами, градом та шквалами. За такої синоптичної ситуації з такими контрастами навіть є ймовірність смерчів", - йдеться в повідомленні.

Грозові дощі очікуються 26 червня в західних і північних областях, а також у більшості центральної та південної частин України. На сході та Дніпропетровщині ще побуде сухо. Але в неділю дощі та грози поступово досягнуть і східних областей.

Автор: facebook.com/tala.didenko
 

У Києві завтра ще спекотно, до +33°С, проте є ймовірність дощу з грозою. В неділю в столиці нарешті стане легше дихати, температура повітря впаде до +27...28°С. Також пройдуть місцями дощі з грозами.

Температура повітря з понеділка й аж до наступних суботи-неділі коливатиметься в комфортних для середини літа межах. Максимально передбачається +24...30°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полуничний" місяць: показали дивовижні фото останньої суперповні року

У липні погода буде стабільнішою, ніж у червні. Температура повітря значно перевищуватиме норму. Хоча в другому місяці літа буде більше опадів. Серпень розпочнеться зі спеки. Стовпчики термометрів триматимуться на рівні +33...35°С. Хоча поступово до кінця місяця температура повітря знижуватиметься. Дощів у серпні обіцяють мало.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірність смерчів: українців здивували прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі