вівторок, 27 листопада 2007 15:40

Ізраїльському уряду загрожує розкол

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт ризикує залишитись без правого флангу правлячої коаліції і підтримки парламентської більшості, якщо піде на поступки палестинцям в ключових питаннях мирного врегулювання.

Напередодні форуму в Аннаполісі (США), від якого чекають відновлення палестино-ізраїльського мирного діалогу, духовний лідер ультрарелігійної партії ШАС Овадія Йосеф погрозив перейти в опозицію до Ольмерта, якщо той погодиться на позділ Єрусалиму з палестинцями.

Палестинці претендують щонайменше на східну частину Єрусалиму, зайняту Ізраїлем під час війни 1967 року. Офіційно Ізраїль вважає Єрусалим своєю єдиною і неподільною столицею, але останнім часом в оточенні Ольмерта почали лунати голоси на користь відмови від східних околиць міста з переважно арабським населенням.

Проти обговорення на нинішньому етапі проблеми Єрусалиму і долі палестинських біженців, що претендують на повернення в межі сучасного Ізраїлю, виступає і російськомовна партія "Наш дім Ізраїль".

Уряд Ольмерта спирається на підтримку п"яти фракцій Кнесету, до складу яких входять 78 з 120 депутатів. Без 23 мандатів НДІ і ШАС прем"єр-міністр залишається без парламентської більшості, що, якщо не компенсувати втрати за рахунок лівих або секторальних партій, дає шанс опозиції правого толку на скликання дострокових виборів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльському уряду загрожує розкол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі