Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2007 12:19

Ізраїльський уряд звільнить 250 членів ФАТХ

В неділю, 8 липня, ізраїльський кабінет міністрів схвалив рішення про звільнення 250 палестинських увязнених, що належать до руху ФАТХ. Проте список тих, що містяться в ізраїльських в"язницях увязнених поки переглядається. Він повинен бути розглянутий урядом цієї країни окремо.

Передбачається, що звільнені будуть тільки члени Фатха "на руках яких немає крові", тобто, ті, хто особисто не брав участі в терактах, в яких були загиблі.

З пропозицією звільнити увязнених в кінці червня 2007 року виступив прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт. Виступаючи на саміті розділів близькосхідних держав, Ольмерт заявив: "Важливо, щоб кожен палестинець усвідомив, що ми протягуємо руку всім, хто бажає миру і нормалізації відносин з нами".

Тоді ж Ольмерт відзначив, що неодмінною умовою виходу увязнених на свободу є зобов"язання останніх відмовитися від участі в будь-яких видах терористичної діяльності.

В ході особистої зустрічі Ольмерта і Махмуда Аббаса, що раніше відбулася, голова палестинської адміністрації заявив, що політична обстановка, що склалася на територіях автономії, надає "історичну можливість" для примирення з Ізраїлем, якої Ольмерт не має права упустити, повідомляє The Jerusalem Post.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський уряд звільнить 250 членів ФАТХ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути