середа, 05 березня 2008 12:18

Ізраїльський спецназ знищив високопоставленого бойовика в центрі сектора Газа

Підрозділ ізраїльського спецназу завершив операцію з ліквідації високопоставленого бойовика в центрі сектора Газа. Як передає ІТАР-ТАРС з посиланням на армійську прес-службу, вбитий один із лідерів військового крила "Ісламського джихаду" Муаз Самайрі, що готував великий теракт проти Ізраїлю.

Військовослужбовці за підтримки бронетехніки у вівторок увечері увійшли на територію палестинського анклава і оточили будинок, де знаходився польовий командир. Після його відмови здатися зав"язалася перестрілка, в якій Самайрі був застрелений, а вісім його охоронців поранені. В результаті перестрілки, за палестинськими даними, також загинуло немовля, а його мати отримала важке поранення.

Раніше РИА "Новости" повідомило, також з посиланням на прес-службу Армії оборони Ізраїлю, про те, що метою рейду ізраїльських військових був Юсеф Смейрі, що очолює місцевий осередок "Ісламського джихаду". Йому вдалося сховатися, поки ізраїльтяни оточували його будинок в центральній частині палестинського анклава. Але був арештований син бойовика. У перестрілці загинула 10-денна дівчинка - дочка друзів, що гостювали у польового командира.

Ізраїльські солдати вже покинули територію сектора Газа. У прес-службі підкреслюють, що це була рутинна операція з боротьби з тероризмом і, можливо, не остання.

Раніше міністр оборони Ехуд Барак попередив про нарощування зусиль у боротьбі з терористами в секторі Газа. Говорячи про міжнародні заклики до пропорційного використання сили, він знову поклав всю відповідальність за страждання мирного населення на тих, хто продовжує ракетний обстріл.

Новий ізраїльський рейд мав місце тоді, коли в регіоні знаходиться з візитом держсекретар США Кондоліза Райз. Вона вже провела у вівторок в Рамаллі (Західний берег річки Іордан) переговори з головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, а ввечері зустрілася в Єрусалимі за робочою вечерею з ізраїльським прем"єром Ехудом Ольмертом.

Знаходячись в Рамаллі, вона поклала відповідальність за те, що відбувається, на радикальний рух ХАМАС, але в той же час закликала Ізраїль максимально уникати загибелі мирних палестинців під час відповідних ударів по бойовиках. Райз також заявила, що вважає за можливе досягнення палестино-ізраїльської угоди вже в поточному році.

Аббас підтвердив свою прихильність до миру, проте закликав Ізраїль зупинити агресію для того, аби створити благотворну атмосферу для переговорів.

В середу Райз обговорить ситуацію, що склалася, з главою МЗС Ципі Лівні і, можливо, з Бараком.
Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський спецназ знищив високопоставленого бойовика в центрі сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі