четвер, 17 квітня 2008 11:09

Ізраїльські ВВС завдали удару по Сектору Газа: загинули 22 людини

П"ятнадцять палестинців, зокрема п"ятеро дітей, загинули в середу в результаті авіаудару ізраїльських ВВС по Сектору Газа. За атакою з повітря послідувала перестрілка між ізраїльськими солдатами і бойовиками руху ХАМАС. Було убито трьох військовослужбовців Ізраїлю і четверо бойовиків ХАМАС.

Також під час вибуху машини загинув оператор інформаційного агентства Рейтер. На останніх знятих ним кадрах видно, як ізраїльський танк відкриває вогонь. Також сталося зіткнення у контрольно-пропускного пункту Нахаба-Оз в північній частині Гази на кордоні з Ізраїлем. В ході бою бойовики ХАМАС було убито.

Минулого тижня в результаті нападу палестинських бойовиків на той же КПП загинули двоє мирних жителів Ізраїлю і двоє палестинців. Тоді ж бойовики захопили склад палива в Нахал-Озі, через який пальне поступає в Сектор Газа.

Офіційний представник ізраїльського уряду Марк Регев різко відреагував на ці події: "Терористичний режим ХАМАС в Газі продовжує вбивати населення і продовжує нарощувати свою військову потужність, - сказав Регев. - Ізраїльська армія захищає наших людей".

Після цього інциденту Ізраїль обмежив постачання палива через цей прикордонний пункт. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун виразив стурбованість новим витком насильства і призвав сторони проявити стриманість, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські ВВС завдали удару по Сектору Газа: загинули 22 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі