понеділок, 18 лютого 2008 12:33

Ізраїльські військові затримали в секторі Газу близько 80 палестинських бойовиків

Армія оборони Ізраїлю провела спецоперацію в районі недіючого аеропорту "Даханія" (на схід від Рафаха на півдні сектора Газу) проти бойовиків "Хамаса" і "Ісламського джихаду". У результаті операції затримано близько 80 бойовиків. Терористи передані для допиту ізраїльським спецслужбам.

Ізраїльські спецназівці за підтримки танків і бойових вертольотів увійшли вночі на неділю на територію сектора Газу і зайняли кілька будинків, прилеглих до аеропорту поблизу прикордонного з Єгиптом міста Рафах. Палестинське агентство Maan повідомило про втрати палестинської сторони: не менше 4 убитих і 13 поранених.

Названі також імена убитих бойовиків: Ібрагім Саліх, Абдул-Карим а-Ралбан, Насер Абу Шабаб і Салам Абу Сусайн. За попередніми даними, вони були активістами угрупування "Бригади Ізаддіна аль-Касама" ("Хамас") і "Бригад Саладдіна ан-Насера" (Комітети народного опору).

Військові також знесли кілька будівель, у яких бойовики ховали ракетні установки. Цю інформацію підтвердив представник радикального угрупування "Хамас", відзначивши, що військові заарештували також понад 25 місцевих жителів, повідомляє радіо "Свобода".

Прес-служба армії Ізраїлю повідомила, що операція була направлена проти бойовиків, що обстрілюють ізраїльську територію ракетами.

У п"ятницю, 15 лютого, у результаті вибуху у таборі біженців Ель-Бурейдж (північ сектора Газу) загинув разом з членами своєї сім"ї один з найбільш високопоставлених командирів "Рот Єрусалиму" (бойового крила "Ісламського джихаду") Айман абу Фаєд. В цілому, жертвами вибуху стали шість осіб (зокрема, діти), близько 80 отримали поранення. Спочатку повідомлялося, що будинок терориста був атакований ВВС Ізраїлю. Проте ізраїльська армія не узяла на себе відповідальність за обстріл, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські військові затримали в секторі Газу близько 80 палестинських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі