четвер, 29 травня 2008 13:56

Ізраїльські військові заарештували 60 палестинців в секторі Газа

В результаті рейду ізраїльської армії в секторі Газа було арештовано 60 палестинців, повідомляє ВВС News.

Військовослужбовці Цахала за допомогою гучномовців зібрали всіх жителів Бейт Хануна у віці від 16 до 60 років на міській площі і затримали близько 60 з них. За даними AFP, серед заарештованих опинився фотограф палестинського інформагентства Ramattan.

Представник ізраїльської армії визнав факт проведення рейду і арешт 60 чоловік. За його словами, всі вони були затримані для подальших допитів.

Операція Цахала в Бейт Хануні була проведена наступного дня після відвідин Гази Десмондом Туту (DesmondTutu), представником ради з прав людини при ООН. Метою його візиту було розслідування обставин артилерійського обстрілу Бейт Хануна в листопаді 2006 року, коли в результаті попадання снарядів в будинки мирних жителів загинули 19 чоловік, зокрема 14 жінок і дітей. Ізраїльські військові пояснили те, що трапилося технічними неполадками артилерійського знаряддя, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські військові заарештували 60 палестинців в секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі