вівторок, 19 червня 2007 18:49

Ізраїльські літаки можуть бомбapдувати Єрусалим

Ізраїльський бойовий літак Lavi, що не дійшов до серійного виробництва на батьківщині, може у результаті стати на озброєння ВПС Ірану. Його розробка була припинена в 1987 році під тиском американського керівництва. В результаті, ізраїльські технології були продані Китаю, який на базі Lavi розробив власний літак J-10, що півроку тому зробив свій перший політ над Пекіном.

На міжнародному авіасалоні в Ле-Бурже стало відомо, що Китай має намір експортувати J-10 у тому числі і до Ірану.

Роботи над проектом Lavi почалися в Ізраїлі в 1977 році за розпорядженням прем"єр-міністра Менахема Бегіна, а перший політ відбувся в 1986 році. Хоча в 1987 році уряд Іцхака Шаміра закрив проект під сильним американським тиском, технології, розроблені для нового літака продовжують приносити прибутки.

Один раз Ізраїль вже обпікся на оборонному експорті, коли міномети, вироблені ізраїльською компанією і продані шахському Ірану, у результаті опинилися в руках "Хизбаллах", що обстрілювала з них північні райони Ізраїлю, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські літаки можуть бомбapдувати Єрусалим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі