неділя, 23 вересня 2007 15:25

Ізраїль звільняє 90 палестинських увязнених

Ізраїльський уряд схвалило рішення про звільнення 90 палестинських увязнених. Їх випустять на знак доброї волі до закінчення священного для мусульман місяця Рамадан. За звільнення увязнених проголосували 16 міністрів ізраїльського кабінету, шість висловилися проти, один утримався.

Всі увязнені, що підлягають звільненню, належать до рухів ФАТХ, Народний фронт звільнення Палестини і Демократичний фронт звільнення Палестини. Увязнені, причетні до нападів на ізраїльтян, залишаться у в"язницях.

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт повідомив, що майбутнє звільнення увязнених не має відношення до спроб добитися звільнення ізраїльського капрала Гілада Шаліта, захопленого бойовиками руху ХАМАС. Ольмерт нагадав, що Ізраїль щороку відпускає з в"язниць деяких палестинців до закінчення Рамадана.

Звільняючи увязнених, Ізраїль подає підтримку палестинському уряду Махмуда Аббаса в його протистоянні з Хамасом, що захопив владу в секторі Газу. ХАМАС виразив незадоволення тим, що в список увязнених, що підлягають звільненню, потрапили головним чином члени Фатха. "Небезпечно, що окупанти і ФАТХ грають одну роль в дискримінації увязнених", - заявив представник Хамаса Самі Абу Зухрі, повідомляє газета The Jerusalem Post.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль звільняє 90 палестинських увязнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі