четвер, 13 березня 2008 08:03

Ізраїль завдав авіаудару по сектору Газа

ВПС Ізраїлю в четвер завдали масованого авіаудару по сектору Газа, поклавши край тимчасовому затишшю в протистоянні з палестинськими бойовиками, повідомляє агентство France Presse. Нова хвиля бомбардувань сектора Газа була спровокована ракетним обстрілом півдня Ізраїлю, що відбувся, в свою чергу, за вбивством ізраїльським спецназом кількох бойовиків "Ісламського джихаду".

У середу силами спецпідрозділів ізраїльських військ було вбито п"ятьох палестинських бойовиків, зокрема главу "Ісламського джихаду" у віфлеємському районі Мохаммед Шахада, а також одного з командирів бойовиків, члена "Бригад мучеників Аль-Акси" Ахмедаль-Бальбуля.

Затишшя в бойових діях в секторі Газа тривало близько тижня. За цей час південні території Ізраїлю практично не піддавалися ракетному обстрілу з території Палестини, а ізраїльські ВПС не завдали жодного авіаудару по сектору Газа.

Нагадаємо, 7 березня ЦАХАЛ почав масштабну військову операцію проти бойовиків у зв"язку з терактом у єрусалимській релігійній школі. Ініціатива викликала засудження світової спільноти і різко негативну реакцію арабських країн. Президент Палестинської автономії Махмуд Аббас оголосив про закінчення мирних переговорів з Ізраїлем, проте незабаром заявив, що готовий до їх відновлення.

Незабаром після закінчення операції в ізраїльських ЗМІ раз у раз стала з"являтися інформація про те, що влада Ізраїлю веде переговори про мирну угоду з ХАМАСом, проте офіційних заяв як з одного, так і з іншого боку не надійшло, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль завдав авіаудару по сектору Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі