понеділок, 26 травня 2008 12:09

Ізраїль запропонував палестинцям план перемир"я в Секторі Газа

Ізраїль пропонує палестинським радикальним угрупуванням двохетапний план укладення перемир"я в Секторі Газа, повідомив в понеділок новинний інтернет-сайт "Уай-нет".

Умови припинення вогню обговорювалися в неділю в Каїрі на зустрічі директора військово-політичного управління міністерства оборони Ізраїлю Амоса Гілада з шефом єгипетської розвідки Омаром Сулейманом, який виступає посередником в контактах між конфліктуючими сторонами.

Ізраїльський емісар, по відомостях "Уай-нет", зажадав для початку "повної тиші" в Секторі Газа і припинення контрабандного транспортування в анклав зброї, грошей і бойовиків через кордон з Єгиптом. "У обмін Ізраїль утримається від проведення масштабної військової операції в Газі", - мовиться в публікації.

На другому етапі ізраїльтяни готові санкціонувати відновлення роботи переходу "Рафах" на єгипетсько-палестинському кордоні, що дозволить зняти економічну блокаду Сектора Газа. Але за це Ізраїль чекає від палестинців "істотного прогресу в підготовці угоди про звільнення ізраїльського солдата Гілада Шаліта", який майже два роки тому потрапив в полон до бойовиків.

Минулого тижня глава ісламського уряду Сектора Газа Ісмаїл Ханія виступив із заявою, в якій дав зрозуміти, що палестинці не підуть на укладання перемир"я з Ізраїлем без зняття блокади анклаву. Представники палестинських угрупувань неодноразово говорили про відмову припиняти ракетний обстріл і диверсійні вилазки "задарма" - тобто в обмін тільки на згортання ізраїльських військових операцій.

По відомостях "Уай-нет", Гілад планує наступного тижня знов відвідати Єгипет після консультацій з прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом, міністром оборони Ехудом Бараком і главою МЗС Ципі Лівні, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль запропонував палестинцям план перемир"я в Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі