вівторок, 22 квітня 2008 11:39

Ізраїль заплатить 3 мільйони доларів за журналіста, убитого в Секторі Газа

Ізраїль готовий виплатити більше 3 млн доларів (12 млн шекелів) сім"ї британського журналіста, вбитого 5 років тому в Секторі Газа. Телеоператор Джеймс Міллер був смертельно поранений ізраїльським військовим патрулем в Рафасі, де знімав документальний фільм про ситуацію в палестинському анклаві, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на ізраїльську газету Ha"aretz.

Нагадаємо, що в Рафасі ізраїльський танковий взвод виконував завдання з виявлення і знищення підземних тунелів, використовуваних для контрабанди зброї і вибухівки з Єгипту. В ході цієї операції озброєні бойовики відкрили по танкістах вогонь.

Після перестрілки військовослужбовці виявили пораненого британця Міллера, якому прямо на місці була надана перша медична допомога. Журналіста негайно відвезли на вертольоті в госпіталь, але лікарі не змогли врятувати його життя.

Операція стала можливою після того, як сім"я загиблого знизила первинні вимоги про компенсацію в 3 млн фунтів, а Сполучене Королівство дало гарантії, що кримінальна справа, порушена проти винних ізраїльських солдатів, буде припинена. Велика Британія відмовиться від вимог про видачу їх британському правосуддю.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль заплатить 3 мільйони доларів за журналіста, убитого в Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі