неділя, 22 липня 2007 10:37

Ізраїль залишить "багато територій" Західного берега, заявив Ольмерт

Ізраїлю доведеться залишити "багато територій" Західного берега річки Іордан, заявив в суботу прем"єр-міністр країни Ехуд Ольмерт.

"Той, хто живе з надією на те, що ми утримуватимемо всі ці території, робить невірний розрахунок", - заявив Ольмерт. "Нам доведеться залишити там багато територій", - додав він.

Ольмерт дав зрозуміти, що Ізраїль готовий обговорювати таку можливість з керівництвом Палестинської національної адміністрації.

Зокрема він заявив, що сформований розділом Палестинської автономії кабінет міністрів є урядом, з яким "ми можемо вести переговори".

Готовність Ізраїлю обговорювати часткове виведення військ із Західного берега підвищує шанси на реалізацію ініціатив "четвірки" міжнародних посередників на відновлення мирного процесу. Представник "четвірки" Тоні Блер відвідає Ізраїль і палестинські території в понеділок.

У 2005 році Ізраїль вивів свої війська з сектора Газу і ліквідовував там всі єврейські поселення. При призначенні на пост прем"єра минулого року Ехуд Ольмерт пообіцяв ліквідувати частину єврейських поселень на Західному березі, проте ця ініціатива не отримала продовження, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль залишить "багато територій" Західного берега, заявив Ольмерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі