вівторок, 01 липня 2008 13:25

Ізраїль закрив три КПП на кордоні з Сектором Газа

Ізраїль у вівторок, 1 липня, закрив три контрольно-пропускні пункти на кордоні з Сектором Газа, через які туди поставлялися гуманітарні вантажі, передає агентство AFP.

Як відзначає The Jerusalem Post, КПП відкриті тільки для пішоходів. Даний захід був зроблений у відповідь на новий ракетний обстріл ізраїльської території з Сектора Газа, що стався в понеділок 30 червня.

Порушуючи перемир"я, укладене між Ізраїлем і ХАМАСом 19 червня, палестинські бойовики випустили дві ракети "Касам", які розірвалися на відкритій місцевості на заході Негева, не заподіявши ніякої шкоди.

Крім того, у вихідні 28-29 червня палестинці обстріляли з мінометів ізраїльські поселення на півдні країни. Одна з мін розірвалася на території кібуца Кфар Аза.

Зі свого боку представники ХАМАСу заявляють, що дотримують умов перемир"я і що обстріл ізраїльських територій ведеться бойовиками інших організацій. Члени ХАМАС також заявили, що закриття Ізраїлем трьох КПП затримує і без того постачання цементу, що довго очікувалося, в Газу.

Нагадаємо, що ракетний обстріл ізраїльських територій вже не перший з моменту укладення перемир"я, якого вдалося досягти за посередництва єгипетських дипломатів. Сама угода передбачає припинення вогню і поступове зняття Ізраїлем блокади з Сектора Газа і відкриття КПП.

Проте вже 24 червня бойовики "Ісламського джихаду" випустили три ракети по ізраїльських поселеннях, розташованих на півдні пустелі Негев поряд з Сектором Газа. Дві ракети влучили в місто Сдерот, третя розірвалася в пустелі. У відповідь 25 червня Ізраїль закрив контрольно-пропускні пункти для вантажівок і фур, які доставляють в Сектор Газа продовольчі товари. Проте в неділю 29 червня, КПП були знов відкриті, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Ізраїль закрив три КПП на кордоні з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі