понеділок, 11 серпня 2008 14:11

Ізраїль заборонив ввезення "Гарі Поттера" на арабській мові

Ізраїльська влада ввела заборону на ввезення в країну дитячих книг на арабській мові, виданих в Сирії та Лівані. Про це заявив в понеділок місцевим ЗМІ ізраїльський видавець арабського походження Салах Аббасі.

За його словами, заборона стосується перекладів на арабську таких популярних дитячих книг, як "Піноккио" і сага про Гарі Поттера, а також арабської класичної літератури.

Як відзначив Аббасі, влада посилається на закон 1939 року, що не дозволяє імпорт книг з країн, з якими Ізраїль знаходиться у стані війни. Варто відзначити, що держава Ізраїль була проголошено в травні 1948 року, а в 1939 році територія нинішнього Ізраїлю, як і прилеглі землі, називалася Палестиною і знаходилася під британським мандатом.

Введена заборона не розповсюджується на книги, видані в Йорданії або Єгипті, проте, за словами Аббасі, арабомовне населення Ізраїлю все одно буде ущемлене, оскільки багато видань можна знайти тільки в Сирії і Лівані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль заборонив ввезення "Гарі Поттера" на арабській мові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі