пʼятниця, 18 січня 2008 13:26

Ізраїль ввів блокаду сектора Газа

Ізраїль ввів блокаду сектора Газа
Ізраїль в п"ятницю заблокував кордон із сектором Газа, контрольованим радикальним рухом "Хамас", не допускаючи туди навіть гуманітарну допомогу ООН.

"Про таке рішення стало відомо після того, як Ізраїль присягнувся розширити військову кампанію проти бойовиків у Газі, які за останні три дні випустили понад 100 ракет по південних районах Ізраїлю", - пише ізраїльська газета Haaretz. За її даними, вранці в п"ятницю ізраїльські ВПС завдали ракетного удару по північній частині сектора Газа, знищивши одного бойовика і поранивши ще двох.

Для початку усі блокпости в секторі Газа будуть закриті, і діятимуть лише в екстрених випадках. Буде припинена доставка вантажів у південну частину сектора. Таким чином, Ізраїль вводить фактичну блокаду сектора Газа. На даному етапі очікується, що нові санкції триватимуть декілька днів.

Наголошується, що зараз через блокпости дозволяється провезення лише вантажів і високопоставлених осіб, КПП "Карні" не діє, через КПП "Нахаль-Оз" в сектор Газа доставляється пальне, через КПП "Керем-Шалом" провозяться товари. Ці блокпости будуть закриті найближчим часом.

Міністр оборони Ехуд Барак зробив в п"ятницю інспекційний об"їзд дислокацій ізраїльських військ в районі сектора Газа. В ході своїх відвідин розташувань ізраїльських військ у північній частині сектора Гази Барак заявив, що ЦАХАЛ продовжить військові операції і виконає свою мету - повне припинення обстрілу ізраїльської території ракетами "касам".

Він додав, що це непростий і нешвидкий процес, але підкреслив: "Ми доб"ємося припинення ракетного обстрілу Сдерота". В ході свого візиту він оглянув також район Гиват-Нізміт, звідки ведеться обстріл, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Ізраїль ввів блокаду сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі