пʼятниця, 03 жовтня 2008 12:35

Ізраїль встановить два радари для захисту ядерного центру в Дімоні

Ізраїль встановить в пустелі Негев, поряд зі своїм ядерним центром в Дімоні, два великі радари для посилення захисту від можливого удару з боку Ірану, передає агентство AFP з посиланням на ізраїльське видання Maariv.

За даними Maariv, зведення радарів висотою 400 метрів почнеться за два тижні та має закінчитися через три місяці.

Вони стануть найбільшими радарами в близькосхідному регіоні і будуть включені в нову систему стеження, яку США у вересні 2008 року почали розгортати в Ізраїлі.

У міністерстві оборони Ізраїлю не підтвердили, але і не спростували інформацію про будівництво радарів в Дімоні, де, ймовірно, зберігається ізраїльська ядерна зброя.

Нагадаємо, що у вересні США розмістили на території Ізраїлю пересувний радар передового базування (FBX-T) AN/TPY-2 для виявлення та вистежування балістичних ракет відразу після пуску.

Він був тимчасово встановлений на базі ізраїльських ВПС Неватім (Nevatim) в пустелі Негев, а надалі буде перевезений на місце постійної дислокації. Для обслуговування радара до Ізраїлю прибули 120 американських військовослужбовців. У 2006 році такий самий радар був встановлений на півночі Японії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль встановить два радари для захисту ядерного центру в Дімоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі