четвер, 21 червня 2007 08:03

Ізраїль відновив бойові дії в секторі Газу

В середу Ізраїль відновив бойові дії на території сектора Газу вперше після захоплення бойовиками Хамаса влади в регіоні, внаслідок чого загинули четверо палестинців.

Літаки ізраїльських ВВС обстріляли ракетами позиції "Ісламського джихаду" на півночі сектора у відповідь на проведений звідти вранці запуск двох ракет "Касам" по місту Сдерот.

Чотирьох палестинських бойовиків було убито ізраїльською бронетехнікою на півдні сектора. За повідомленнями угрупувань ХАМАС і "Комітетів народного опору", вдосвіта палестинці відкрили вогонь по ізраїльських військовослужбовцях, що знаходилися під прикриттям. У відповідь на це шість танків, два бронетранспортери і бульдозер перетнули межу з сектором Газу і просунулися углиб його на 550 метрів. У перестрілці постраждав один ізраїльський солдат.

У Цахале проведене вторгнення на палестинські території назвали вузьконаправленою спецоперацією, спланованою наперед і направленою на придушення незаконній діяльності бойовиків, зокрема, контрабандної торгівлі зброєю.

Тим часом один з керівників Хамаса Махмуд Захар оголосив про готовність угрупування укласти з Ізраїлем перемир"я у випадку, якщо Цахала припинить всяку активність в секторі Газу і на Західному березі. За словами Захара, ХАМАС готовий припинити ракетний обстріл ізраїльських поселень, проте бойовики не мають наміру охороняти межу з Ізраїлем, повідомляє AP.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відновив бойові дії в секторі Газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі