неділя, 09 березня 2008 14:54

Ізраїль уклав перемир"я з палестинськими угрупуваннями

Ізраїль і основні палестинські угрупування, що діють в секторі Газа, досягли угоди про припинення вогню.

Перемир"я набуло чинності в ці вихідні, з початку яких на південь Ізраїлю впала тільки одна палестинська ракета. У відповідь ізраїльська сторона припинила наземні рейди і авіаудари, що забрали з кінця лютого життя понад 120 палестинців.

"Вперше за багато тижнів в небі над Газою не видно жодного ізраїльського літального апарату", - цитує Ynet, пов"язаний з найбільшою ізраїльською газетою "Едіот Ахронот", неназване палестинське джерело.

За словами джерела, сторони налаштовані продовжувати переговори, що не афішуються, про нормалізацію ситуації в секторі Газа. Результатом контактів, що проходять за посередництва Єгипту і Катару, може стати відновлення діалогу про звільнення з палестинського полону ізраїльського капрала Гилада Шаліта і домовленості про пом"якшення режиму економічних санкцій.

З ізраїльського боку жертвами останнього спалаху протистояння на кордоні Гази став мирний житель, загиблий в результаті ракетного обстрілу, і четверо військових. Двоє з них були убиті тиждень тому в наземному рейді в місті Джебалії, двоє підірвалися в четвер на палестинському фугасі при патрулюванні прикордонної зони, стверджує авторитетний ізраїльський інтернет-ресурс Ynet з посиланням на джерела в анклаві.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль уклав перемир"я з палестинськими угрупуваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі