середа, 21 травня 2008 13:11

Ізраїль та Сирія відновили мирні переговори

Ізраїль і Сирія відновили мирні переговори. Посередником на переговорах виступила Туреччина - ізраїльська та сірійська сторони домовлятимуться через представників Стамбулу, повідомляє France Presse.

Переговори між Сирією та Ізраїлем відновлені після восьмилітньої перерви. У 2000 році ізраїльтяни та сирійці припинили діалог через суперечки навколо Голанських висот, стратегічно важливій території, займаній ізраїльськими військами впродовж декількох десятиліть.

Впродовж останніх років керівництво Ізраїлю заявляло про можливість передачі Голанських висот під контроль сирійців. У квітні 2008 року президент Сирії Башар Асад заявив про готовність Ізраїлю передати Дамаску спірні території.

Ізраїль захопив Голанські висоти в 1967 році. Сирія вимагає повернути землі повністю, тоді як Ізраїль хоче зберегти за собою невелику смугу уздовж Галілейського моря для контролю над його водними ресурсами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль та Сирія відновили мирні переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі