пʼятниця, 08 лютого 2008 08:45

Ізраїль скоротив постачання електроенергії в Сектор Газу

 Ізраїль скоротив постачання електроенергії в сектор Газу на 1% до вечора четверга, повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на представника міністерства оборони країни Шломо Дрора.

За його словами, скорочення постачань електрики в півторамільйонний палестинський анклав є частиною плану Ізраїлю по чиненню економічного тиску на Сектор Газу, яке доповнить воєнні операції проти палестинських бойовиків.

Згідно з попередньою інформацією, Ізраїль планує скоротити постачання електроенергії в сектор Газу на 5%, а також урізати постачання палива і деяких продовольчих товарів.

Бойовики, що діють в Секторі Газу, перервали у вівторок нетривале затишшя і випустили понад 30 реактивних снарядів по прикордонних районах Ізраїлю, включаючи міста Сдерот і Ашкелон. У Сдероті поранення середньої тяжкості отримала 14-річна дівчинка, ще троє городян були легко поранені при попаданні ракети в житловий будинок.

З ранку середи військові налічили сім палестинських ракет, що впали на відкритій місцевості, повідомила співробітниця прес-служби Армії оборони Ізраїлю. Потерпілих немає.

Ізраїльські війська відповідають "точковими" авіаударами по групах бойовиків, їх штабах і опорних пунктах. За минулу добу у Секторі Газу загинули дев"ять бійців воєнізованих формувань ХАМАС.

Авіаудари по Газі військові називають реакцією на палестинський ракетний обстріл. Місцеві ЗМІ пов"язують активізацію силових операцій ще й з терактом у місті Дімоні, в результаті якого в понеділок загинула немолода израїльтянка.

Відповідальність за вибух узяло на себе бойове крило ХАМАС, для якого це перша подібна операція за останні роки, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль скоротив постачання електроенергії в Сектор Газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі