пʼятниця, 02 листопада 2007 19:13

Ізраїль прориє тунель під мусульманським кварталом Єрусалиму

Власті Ізраїлю мають намір з"єднати підземним проходом тунелі, що йдуть вздовж Стіни Плачу, і синагогу "Оель Іцхак", розташовану в мусульманському кварталі Єрусалиму.

Відповідний проект був запропонований Фондом спадщини Стіни Плачу, який займається єврейськими історичними і релігійними пам"ятниками, що входять в комплекс Храмової гори.

Особливо наголошується, що широких підземних робіт по риттю тунеля під мусульманським кварталом проводитися не буде. Будівельники мають намір провести тунель через місця вже існуючих археологічних розкопок. Тунель не торкнеться Храмової гори і пройде на сто метрів на захід від її.

Проект ще повинен дістати схвалення Ізраїльського управління старовин, представники якого вже заявили, що вважають це прекрасною ідеєю, а також ізраїльських служб безпеці.

Тим часом арабські депутати Кнесета і представники мусульманського релігійного фонду Waqf, який займається збереженням мусульманських пам"ятників на Храмовій горі, вже заявили свій протест. Мусульмани Єрусалиму не раз звинувачували Ізраїль в тому, що він веде підземні роботи на Храмовій горі з метою обрушити мусульманські мечеті, що знаходяться там, пише Ha"aretz.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль прориє тунель під мусульманським кварталом Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі