субота, 07 червня 2008 16:23

Ізраїль погрожує нанести удар по Ірану у разі відмови згорнути ядерну програму

Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив, що Ізраїль може завдати удару по Ірану, якщо іранська влада не згорне свою ядерну програму.

Заступник прем"єр-міністра Ізраїлю і міністр транспорту Шауль Мофаз заявив, що міжнародні санкції проти Ірану виявилися неефективними, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на ізраїльську газету "Едіот Ахронот".

"Якщо Іран продовжить розробку ядерної зброї, ми нападемо на нього", - сказав Шауль Мофаз.

Ізраїльський міністр підкреслив, що удар по Ірану може виявитися неминучим.

Колишній головнокомандуючий ізраїльської армії і міністр оборони Шауль Мофаз - один із небагатьох членів правлячої партії "Кадіма", який може скласти реальну конкуренцію нинішньому прем"єрові Ехуду Ольмерту, обвинуваченому в корупції.

Раніше ізраїльський прем"єр Ехуд Ольмерт також виступив із заявою, що ядерна програма Ірану повинна бути зупинена будь-якими способами.

"Обов"язок і відповідальність міжнародного співтовариства полягає в тому, щоб роз"яснити Ірану за допомогою жорстких заходів, що якщо він продовжить спроби отримати ядерну зброю, то наслідки будуть самими руйнівними", - сказав у середу Ольмерт.

Влада Ірану продовжує наполягати, що ядерна програма країни розробляється в мирних цілях, проте як і раніше ігнорує вимоги Ради Безпеки ООН припинити збагачення урану.

Каскад з 3,5 тисяч газових центрифуг для збагачення урану був встановлений Іраном в кінці травня на дослідній установці в Натанзі. Країна як і раніше ігнорує вимоги Ради Безпеки ООН про припинення всіх робіт в даному напрямі і продовжує старанно трудитися на цьому терені.

Раніше Рада Безпеки ООН схвалила ряд санкцій проти Ірану. У їх числі: обмежений в"їзд до інших країн окремих осіб, обмеження на роботу деяких іранських компаній за кордоном і заборона на продаж до Ірану предметів або речовин подвійного призначення, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль погрожує нанести удар по Ірану у разі відмови згорнути ядерну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі