вівторок, 08 липня 2008 16:48

Ізраїль підписав з "Хезболла" угоду про обмін полоненими

Ізраїль підписав угоду з ліванським угрупуванням "Хезболла" про обмін полоненими і ув"язненими. Представник уряду Ізраїлю заявив, що документ був підписаний у присутності представника ООН. Відповідно до угоди, Ізраїлю будуть передано двоє військовослужбовців, які були захоплені під час військової операції в 2006 році.

Крім того, сторони обміняються тілами загиблих, повідомляє ВВС.

Захоплення ізраїльських військових Ехуда Голдвассера і Ельдада Регева призвело до війни між Ізраїлем та угрупуванням "Хезболла" влітку 2006 року.

Представники ізраїльських військових дали зрозуміти, що обмін між Ізраїлем та угрупуванням "Хезболлой", схвалений кабінетом міністрів, може відбутися вже наступного тижня.

Ізраїль, у свою чергу, звільнить п"ятьох ліванців, які знаходилися в ізраїльських в"язницях. Серед них - Самір Кантар, який знаходиться у в"язниці з 1979 року за участь в операції, під час якої загинули три громадяни Ізраїлю, зокрема - поліцейський і дівчинка.

Восьмого липня Ізраїль знов закрив пункти пропуску на кордоні з Сектором Газа. Цей захід викликаний обстрілом реактивними ракетами, що стався напередодні та вівся з території Сектора Газа, передає "Новий регіон" з посиланням на ізраїльську армійську радіостанцію "Галею Цахал".

За останній час Ізраїль в четвертий раз закриває КПП на кордоні з Сектором Газа, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль підписав з "Хезболла" угоду про обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі