пʼятниця, 02 березня 2007 09:44

Ізраїль підозрює Сирію в підготовці до війни

Сирія зводить вздовж кордону з Ізраїлем оборонні спорудження, що стало підставою для підозр у підготовці до війни, повідомляє Jerusalem Post.

За даними ізраїльської військової розвідки, у перелік об"єктів, які споруджуються, входять сховища палива, склади боєприпасів і укріплення, які можуть бути використані для розміщення військ.

За словами офіційного джерела, в ізраїльської влади "немає сумнівів у тому, що по ту сторону сірійсько-ізраїльського кордону відбувається щось екстраординарне".

Однак командуючий миротворчим контингентом ООН, який несе службу на кордоні Ізраїлю і Сирії, генерал-майор Вольфганг Джильке спростував повідомлення про військові підготування Сирії, заявивши: "По-моєму, ситуація спокійна, і немає ніяких вказівок на те, що щось змінилося за останні тижні або місяці".

Нагадаємо, що кордон , уздовж якого стоять, армійські частини обох країн були приведені в підвищений стан бойової готовності влітку 2006 року під час лівано-ізраїльського конфлікту. Ізраїль тоді звинувачував владу Сирії в наданні підтримки ліванському руху Хізбалла, бойовики якого спочатку спровокували напад Ізраїлю на Ліван, а потім чинили ізраїльської армії завзятий і організований опір, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль підозрює Сирію в підготовці до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі