середа, 16 липня 2008 15:49

Ізраїль передав "Хизбаллі" тіла 19 убитих бойовиків

У обмін на тіла двох ізраїльських військовослужбовців Ехуда Гольдвассера і Ельдада Регева, захоплених бойовиками в 2006 році, Ізраїль передав "Хизбаллі" 19 тіл ліванських терористів, убитих в ході Другої ліванської війни, повідомляє TheJerusalemPost.

Всього, згідно з угодою, досягнутій між урядом Ехуда Ольмерта і лідером "Хизбалли" Хасаном Насраллою, Ізраїль повинен передати до Лівану тіла 185 ліванських і палестинських бойовиків, а також 12 тіл бійців "Хизбалли". Їх доставлять на 23 вантажівках Червоного Хреста.

Ізраїльтяни також звільнять з в"язниці п"ятьох терористів, зокрема Саміра Кунтара, який в 1979 році був засуджений на чотири довічні терміни за вбивство ізраїльської сім"ї, а, крім того, передадуть досьє по чотирьох іранських дипломатах, викрадених ліванськими християнами-фалангістами в 1982 році.

Зі свого боку, окрім тіл Гольдвассера і Регева, "Хизбалла" передає Ізраїлю частини тіл інших солдатів Цахала, убитих в Другій ліванській війні, а також досьє про штурмана ізраїльських ВВС Роне Араде, літак якого був збитий біля ліванського міста Сайда в 1986 році.

Повідомляється, що до останнього моменту ізраїльтяни точно не знали, живі Гольдвассер і Регев чи ні, хоча прем"єр Ольмерт офіційно заявив, що, швидше за все, вони загинули і мова йде про повернення тіл. Поряд з місцем, де була призначена передача, чергували вертольоти, щоб у разі потреби відвести звільнених полонених в реанімацію.

Після отримання трун з тілами своїх військовополонених ізраїльтяни приступили до ДНК-ідентифікації останків, яка, як відзначає TheJerusalemPost, може зайняти вельми тривалий час. Раніше представники Червоного Хреста провели свою експертизу, проте офіційні ізраїльські особи заявили, що не довіряють її результатам.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль передав "Хизбаллі" тіла 19 убитих бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі