четвер, 10 квітня 2014 07:00

Ізраїль очікує на нову хвилю репатріантів з Росії та України - ЗМІ

Ізраїль очікує на нову хвилю репатріантів з Росії та України - ЗМІ
Фото: cursorinfo.co.il

З початку заворушень у Києві в Ізраїлі зросла кількість репатріантів з України. Тільки з початку квітня до Ізраїлю переїхало 182 єврея, що набагато більше, ніж до кризи в Україні, повідомила радіостанція "Галей ЦАХАЛ" з посиланням на Міністерство абсорбції.

У той же час, як повідомляє 9tv.co.il, портал опублікував статтю співробітника Інституту сіоністської стратегії Якова Файтельсона. В ній автор розповів про те, що Ізраїлю найближчим часом варто очікувати  на нову хвилю репатріації з Росії та України.

У своїй статті дослідник звертається до даними Центрального статистичного бюро Ізраїлю, з яких випливає, що з початку світової економічної кризи, що вибухнула в 2008 році, і до кінця 2013 року Ізраїль прийняв понад 108 тисяч нових репатріантів. Причому тільки за минулий рік до Ізраїлю на постійне проживання приїхали 19 558 осіб.

Причиною очікуваною еміграції з України автор називає політичну кризу і погіршення економічної ситуації. Все це незабаром може призвести до масового безробіття. На думку Файтельсона, ситуація в Україні буде розвиватися за сценарієм розвалу СРСР.

Файтельсон відзначає, що в Росії відбувається відкат до минулого, повертається практика переслідування опозиції, порушуються права і свободи людини. Одночасно з цим "падіння " залізної завіси" відлякало іноземних інвесторів, і Росія стрімко втрачає капітал. Це, а також важке становище в регіонах Росії, може стати причиною нової хвилі еміграції з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль очікує на нову хвилю репатріантів з Росії та України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі