четвер, 28 лютого 2008 11:06

Ізраїль не збирається змінювати політику відносно Сектора Газа

Ізраїль не збирається міняти свою політику відносно Сектора Газа, незважаючи на активізацію ракетного обстрілу з боку палестинських бойовиків, повідомила газета Гаарец з посиланням на прем"єр-міністра Ехуда Ольмерта.

На дії палестинців, що випустили понад 400 ракет від початку року і близько 40 за минулу добу, ізраїльтяни відповідають економічними санкціями, "точковими" авіаударами, прикордонними рейдами і поки утримуються від масштабного вторгнення в півторамільйонний анклав.

Жертвами ізраїльських бомбардувань напередодні стали щонайменше 13 жителів Гази, включно з шістьма бойовиками та, як повідомляють представники палестинського Мінохоронздоров"я, чотирма дітьми. Палестинська ракета, що впала на місто Сдерот, вбила ізраїльтянина.

"Ми ведемо війну, яка іноді обертається значними втратами, іноді ні. Ми й надалі воюватимемо, щоб усунути небезпеку для жителів півдня. Це тривалий і хворобливий процес, і ми не маємо магічних формул, щоб відразу вирішити цю проблему", – сказав глава ізраїльського уряду.

На запитання про вірогідність великомасштабного наземного вторгнення, до якого закликає опозиція правого штибу і багато соратників з правлячої коаліції, Ольмерт відповів: "Не пам"ятаю, щоб я хоч би раз говорив про наземну операцію в Cекторі Газа". РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не збирається змінювати політику відносно Сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі