вівторок, 04 березня 2008 16:24

Ізраїль не виключає нової окупації Сектора Газа

Ізраїль не виключає нової окупації Сектора Газа. Про це заявила глава МЗС єврейської держави Ціпі Лівні на зустрічі з іноземними дипломатами.

Лівні відзначила, що до цього заходу ізраїльський уряд удасться в крайньому випадку, а в даний час прагнутиме до продовження мирних переговорів з головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, який дотримується поміркованих позицій. Разом з тим, підкреслила Лівні, Ізраїль "не може допустити створення в Секторі Газа екстремістської ісламської держави, контрольованої рухом "ХАМАС".

Минулої неділі Аббас заявив про припинення переговорів з Ізраїлем у відповідь на його військову операцію в Газі, що призвела протягом декількох днів до загибелі більше 120 палестинців.

Сьогодні на Близький Схід прибула держсекретар США Кондоліза Райс, яка має намір докласти зусилль для відновлення мирного процесу. Вранці вона провела переговори в Каїрі, увечері зустрічається в Рамалласі з Аббасом, а в середу - в Єрусалимі з ізраїльськими керівниками, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не виключає нової окупації Сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі